Kuka minä olen

Nimeni on Anu Kuru.

Olen koulutukseltani filosofian maisteri humanistisista aineista Itä-Suomen yliopistosta. Lisäksi olen opiskellut Avoimessa yliopistossa viestintää sekä AEL:ssä faktorin erityisammattitutkinnon. Aiemmassa työssäni olen toiminut mm. tiedottajana ja kustannustoimittajana.
Olen nuorena aikuisena itse käynyt pitkän psykoterapian.

Kognitiivinen lyhytterapia ja kognitiivinen parisuhdeterapia

Olen suorittanut Integrum instituutissa kognitiivisen lyhytterapian erityispätevyyden; tutkinto valmistui keväällä 2021. Opintojen yhtenä osa-alueena on parisuhdeterapia.

Skeema- eli tunnelukkoterapia

Olen suorittanut Kimmo Takasen johdolla Mentores-instituutin skeematerapian eli tunnelukkojen avaamiseen tähtäävän terapiasuuntauksen opintokokonaisuuden.

Vapaaehtoisena auttajana

Toimin nuorten keskusteluavussa vapaaehtoisena auttajana. Olen myös toiminut saattohoidon vapaaehtoisena Espoon sairaalan saattohoitoyksikössä Villa Glimsissä ja hoivakodissa vanhusten vapaaehtoisena ystävänä. Vapaaehtoistyö on sydäntäni lähellä.