Kuka minä olen

Olen Anu Kuru. Olen filosofian maisteri Itä-Suomen yliopistosta. Taustakoulutukseeni kuuluu myös  faktorin pätevyys.

Kognitiivinen lyhytterapia ja kognitiivinen parisuhdeterapia

Opiskelen Integrum instituutissa kognitiivista lyhytterapiaa, jonka yhtenä osa-alueena on parisuhdeterapia. Opinnot johtavat kognitiivisen lyhytterapian erityispätevyyteen vuoden 2021 alkupuolella. Teen terapiatyötä toistaiseksi opiskelijana ja opiskelijahintaan.

Olen nuorena aikuisena itse käynyt pitkän psykoterapian.

Skeema- eli tunnelukkoterapia

Olen suorittanut Kimmo Takasen johdolla Mentores-instituutin skeematerapian eli tunnelukkojen avaamiseen tähtäävän terapiasuuntauksen opintokokonaisuuden.

Vapaaehtoisena auttajana

Toimin nuorten keskusteluavussa vapaaehtoisena auttajana. Olen myös toiminut saattohoidon vapaaehtoisena Espoon Villa Glimsissä ja hoivakodissa vanhusten vapaaehtoisena ystävänä. Vapaaehtoistyö on sydäntäni lähellä.

Muu koulutukseni ja työtaustani

Olen koulutukseltani filosofian maisteri humanistisista aineista Itä-Suomen yliopistosta. Lisäksi olen opiskellut Avoimessa yliopistossa viestintää ja sekä AEL:ssä faktorin erityisammattitutkinnon.

Aiemmassa työssäni olen toiminut mm. tiedottajana ja kustannustoimittajana.